GERT VAN VEEN

Helemaal achterin de verborgen ruimtes van de historische werfkelder van de Salon van Weleer, ligt het spel klaar om gespeeld te worden. Buiten de bijzondere en mysterieuze speelruimte, zal Belle’s Detective Game je terugbrengen naar de jaren 1908 - 1912. Een roerige tijd waarin Holland begon te veranderen en steeds meer machines hun intrede begonnen te doen. Een tijd vol beloften van vernieuwing en gelijke rechten, maar tegelijkertijd ook een periode die als opmaat dient voor de eerste wereldoorlog. Mme. Belle de Fleurdelis woont op haar villa van Weleer in het rustieke plaatsje Vollenhoven, waar zij tegen wil en dank een detective is geworden.

Kiezen uit diverse zaken

Nieuw!

In de Salon van Weleer kun je met een kleine groep of team (2 t/m 6 personen) het unieke bordspel: Belle’s Detective Game, spelen. Natuurlijk met begeleiding van een acteur of een actrice. Het spel duurt 60 minuten. Het doel is om als een ware detective een misdaad op te lossen. Jullie hoeven niet te reserveren op de vrijdag, zaterdag en zondag. Kom langs of bel naar 030-2102636 om een tijd af te spreken.

Mme. Belle de Fleurdelis heeft uiteenlopende misdaad zaken weten op te lossen en nu stelt zij jullie in de gelegenheid om enkele van haar roemruchte zaken op eigen kracht te ontraadselen. Het aantal zaken zal verder worden uitgebreid.

Zaak 1: met gesloten deuren

De gerespecteerde heer Helena wordt dood gevonden in de studiekamer. Alles wijst erop dat de heer Helena zichzelf van het leven heeft beroofd. Echter ontdekt Mme. de Fleurdelis al snel dat er waarschijnlijk sprake is van moord. Klopt het vermoeden van Mme. Belle? Zo ja, wie is dan de dader?

Zaak 2: carnem levare

Een afschuwelijke en lafhartige moord op een baby van amper tien dagen oud, roept om gerechtigheid. Echter is de dood van de baby met veel geheimzinnigheid omgeven. Met afschuw voor de gruwelen die bij deze zaak horen, besluit Mme. Belle om de dader te achterhalen. Gaat jou dat ook lukken?

Zaak 3: stralende schoonheid

Een huishoudster krijgt een duur cadeau, een heilzame crème voor de huid, waardoor je er niet alleen jonger van gaat uitzien maar het ook oneffenheden, eczeem en puistjes tot in de poriën aanpakt. Echter als de huishoudster het potje openmaakt treft zij daar een vreemd voorwerp in aan... Het begin van bizarre misdaad.

Zaak 4: verraderlijke zee

Mme. Belle de Fleurdelis besluit om enkele zieken te trakteren op een kuurvakantie aan zee in Scheveningen. Alles lijkt goed te verlopen totdat op een ochtend een mevrouw niet bij het ontbijt verschijnt. Na een speurtocht wordt zij dood uit de Noordzee gehaald. Wie heeft deze moord op zijn of haar geweten?

Zaak 5: hangende zaken

Ach ach, hoe vreselijk als het ontzielde lichaam van de heer Lebrecht bungelend aan een touw wordt ontdekt. Het is niet duidelijk waarom hij zelfmoord heeft gepleegd. Mme. de Fleurdelis heeft het vermoeden dat er wellicht iets meer aan de hand is en gaat op onderzoek uit.